Nieuws heet van de naald

Welkom bij onze nieuwsrubriek, waar we je op de hoogte houden van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen onze organisatie.
Hier brengen we je nieuws 'heet van de naald' over onze lopende projecten, recente successen, inspirerende verhalen en evenementen.
Blijf op de hoogte en ontdek hoe we actief bezig zijn met het maken van positieve veranderingen in onze samenleving.

Samen voor een Warmere Samenleving: GD&A Advocaten en VZW De Wieder in de Strijd tegen Armoede"

In een welvarende samenleving als de onze is armoede simpelweg onaanvaardbaar. Het idee dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan, verankerd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, vormt de basis van onze westerse samenleving. Maar de realiteit laat zien dat de menselijke waardigheid en mensenrechten nog geen vanzelfsprekendheid zijn. Bij het overzien van de armoedeproblematiek is het schrijnend om te zien hoe de menselijke waardigheid nog altijd wordt aangetast. Sociale, psychologische en financiรซle drempels creรซren een onoverbrugbare kloof voor kwetsbare mensen, die meer dan anderen geconfronteerd worden met slechte gezondheid, gebrek aan onderwijs- en culturele toegang, werkloosheid, huisvestingsproblemen, emotioneel isolement en geestesziekten.

Lees meer »

Nieuwe Namen Parool 52

๐ŸŽ‰ Maak je klaar voor een epische toevoeging aan Parool 52! ๐ŸŒŸ We zijn verheugd om onze 15 nieuwe namen aan te kondigen die zich aansluiten bij ons creatieve collectief! ๐Ÿ“šโœจ

Lees meer »

Winnaar Award VuurVogel 2024

Op World Social Work Day hebben we met ongelooflijke warmte en grenzeloze bewondering de winnaar van de VuurVogel Award 2024 bekendgemaakt: Amber Verhaeghe. Amber, een ware held met een onverzettelijke passie, verdient deze titel vanwege haar ongelofelijk warme hart en kracht als verbinder. Haar aanpak, gebaseerd op gelijkwaardigheid en samenwerking, maakt haar een ware VuurVogel tussen de mensen.

Lees meer »

Genomineerden VuurVogel zijn bekend

Brugge, 11 maart 2024 โ€“ Vandaag maken we met trots de vijf genomineerden bekend voor de AWARD VUURVOGEL van vzw Wieder, ter gelegenheid van World Social Work Day. In nauwe samenwerking met de meest kwetsbare burgers van Brugge hebben we gezocht naar sociaal werkers die echt het verschil maken. We hebben niet alleen gestreefd naar strijders tegen onrecht, maar naar helden die zich met ontembare passie voor de volle 110% inzetten voor grondrechten en de strijd tegen armoede. De AWARD VUURVOGEL wordt uitgereikt aan die sociaal werkers die met ongekende passie grondrechten omarmen en armoede bestrijden. De genomineerden voor de VuurVogel Award 2024 zijn: ๐ŸŒŸ Nele Lombaerts - Mama's Start๐ŸŒŸ Patrick Anthone - Buurtwerk Sint-Pieters๐ŸŒŸ Amber Verhaeghe - OCMW Brugge๐ŸŒŸ Els Michiels - Timeout Wasabi๐ŸŒŸ Bonny Okeba - OverKop Oostkust Het publiek kan de komende week stemmen voor de winnaar. De spanning zal ongetwijfeld stijgen voor deze vijf genomineerden. Elk van hen is een meer dan terechte winnaar, en verdient de volle erkenning voor hun ongekende passie en vastberadenheid op ons grondgebied. Wat voor hen vanzelfsprekend is, is van onschatbare waarde voor kwetsbare burgers. Hun vaak onzichtbare heldendaden verdienen het om zichtbaar te worden en de erkenning te krijgen die ze verdienen. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 19 maart 2024 om 12:30 uur tijdens de uitreiking.

Lees meer »

Vleugel(W)arm

In vzw Wieder hanteren we al geruime tijd de krachtige metafoor van vleugels en vogels. Onze organisatie wordt door onze deelnemers beschouwd als een warm nest, een veilige plek waar ze rust kunnen vinden te midden van de uitdagingen van het leven. Vaak vergelijken we de deelnemers met vogels wiens vleugels vleugellam/ gekwetst zijn, verzwakt door de tegenslagen van het leven of door de complexe maatschappelijke hindernissen waarmee kwetsbare burgers worden geconfronteerd. In ons warme nest streven we ernaar om deze vleugels te versterken, hen te empoweren en hen opnieuw te leren vliegen.

Lees meer »

Welk gewicht leg jij in de schaal?

Te midden van onze met geschiedenis doordrenkte straten, grachten en middeleeuwse pracht, ontvouwt zich een schaduwrijk tafereel dat niet past bij het pittoreske plaatje. Onze geliefde stad herbergt een pijnlijke waarheid: armoede en sociale uitsluiting vinden hier ook hun plaats.

Lees meer »

Dromen, denken, durven, doen

Samen stappen we vol vertrouwen de toekomst tegemoet, gedreven door de kracht van Dromen, Denken, Durven, Doen. Bij VZW Wieder geloven we in actie, in het omzetten van woorden in daden, en in het bouwen aan een toekomst waarin elke burger meetelt. Ontdek hier onze ambitieuze plannen voor 2024.

Lees meer »

2023: Een jaar doordrenkt van prestaties en passie!

In 2023 hebben we niet alleen onze doelen bereikt; we hebben ze met ontembare energie overtroffen. Trots kijken we terug op een reis vol tastbare groei, waarbij we niet alleen onze inhoudelijke kracht versterkten, maar ook een opvallende visuele impact maakten. Belangrijke stappen richting impact op verschillende beleidsthemaโ€™s werden gezet, waarmee we hoop brengen voor een menswaardigere samenleving. Nieuwe leden injecteerden frisse dynamiek in onze werking, terwijl we met bescheiden middelen ons activiteitenaanbod naar nieuwe hoogten tilden.

Lees meer »

Lancering Winteractieplan 2023 - 2024

Globale Ontmoeting op zondag

Waar heb ik recht op?

๐Ÿš€ Kennis is kracht! ๐Ÿš€ Vandaag delen we met enthousiasme informatie vanuit GBO onder de noemer 'Waar heb ik recht op'.

Ga samen met ons op ontdekking,
en laten we gezamenlijk werk maken van het claimen van onze rechten! ๐Ÿ’ช๐ŸŒ #WaarHebIkRechtOp #KennisIsKracht #GBOBrugge #VzwWieder #SamenSterk #Nontakeup