Vleugel(W)arm

Gepubliceerd op 20 februari 2024 om 20:34

Achtergrondinformatie Vleugel(W)arm:

In vzw Wieder hanteren we al geruime tijd de krachtige metafoor van vleugels en vogels. Onze organisatie wordt door onze deelnemers beschouwd als een warm nest, een veilige plek waar ze rust kunnen vinden te midden van de uitdagingen van het leven.
Vaak vergelijken we de deelnemers met vogels wiens vleugels vleugellam/ gekwetst zijn, verzwakt door de tegenslagen van het leven of door de complexe maatschappelijke hindernissen waarmee kwetsbare burgers worden geconfronteerd. In ons warme nest streven we ernaar om deze vleugels te versterken, hen te empoweren en hen opnieuw te leren vliegen.

Vleugel(W)arme zoektocht met een twist

Doe mee aan een innovatieve en participatieve zoektocht door het prachtige Brugge, geïnspireerd door de symboliek van Pasen en de herleving die het vertegenwoordigt.

Wandeling in een notendop

Tijdens deze wandeling worden deelnemers uitgenodigd om eitjes te vinden op verschillende locaties in de stad. Deze eitjes symboliseren niet alleen de traditionele vreugde van het paasfeest, maar ook de hoop op vernieuwing en groei, zelfs te midden van moeilijkheden.
Maar dat is niet alles! Je wordt ook uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken voor armoedebestrijding en deze op te schrijven op speciale krijtwanden die je onderweg zult tegenkomen. Deze krijtwanden dienen als canvas voor jouw ideeën en worden geplaatst op strategische stopplaatsen doorheen de zoektocht.
En er is meer - naast de krijtwanden zul je QR-codes ontdekken die je leiden naar verhalen en getuigenissen van kwetsbare burgers. Deze aangrijpende verhalen bieden inzicht in de realiteit van armoede en de uitdagingen waarmee mensen worden geconfronteerd. Door deze verhalen te ontdekken, word je aangemoedigd om na te denken over de armoedeproblematiek in onze stad en om je empathie en begrip te vergroten.
Mis deze unieke kans niet om deel te nemen aan Vleugel(W)arm en een positieve impact te maken in onze stad! En ook kans te maken op een unieke prijs namelijk: een juweel vervaardigd door een lokale goudsmid mn ‘Els Gadeyne

Samenwerking: Het project Vleugel(W)arm wordt mogelijk gemaakt door een nauwe samenwerking met organisaties die zich inzetten voor kwetsbare burgers. Door hun expertise en ervaring te benutten, versterken we de impact van het project en vergroten we de betrokkenheid van de gemeenschap bij de strijd tegen armoede.

Conclusie: Het project Vleugel(W)arm beoogt niet alleen bewustwording te creëren rond armoedeproblematiek, maar ook empowerment en verbinding te stimuleren binnen de gemeenschap. Door middel van een combinatie van speelsheid, educatie en solidariteit streven we ernaar om het taboe rond armoede & kwetsbare burgers te doorbreken, als ookde vleugels van kwetsbare burgers te versterken en hen te helpen vliegen naar een betere toekomst in onze stad waar het oprecht om iedere burger draait.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.