Welk gewicht leg jij in de schaal?

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 17:22

Te midden van onze met geschiedenis doordrenkte straten, grachten en middeleeuwse pracht, ontvouwt zich een schaduwrijk tafereel dat niet past bij het pittoreske plaatje. Onze geliefde stad herbergt een pijnlijke waarheid: armoede en sociale uitsluiting vinden hier ook hun plaats.

Volgens de stadsmonitor worstelt 12% van onze mede-Bruggelingen om de eindjes aan elkaar te knopen, een cijfer dat met angstwekkende snelheid stijgt. Met 906 leefloon gerechtigden, 3494 sociale woninghuurders, 3077 kandidaat huurders voor sociale huisvesting, 1763 kredietnemers met achterstallige kredieten, 847 gezinnen met een budgetmeter voor elektriciteit, 1288 rechthebbenden op een IGO/GIB, 6534 rechthebbenden op een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering, en 904 dak- en thuislozen in het arrondissement Brugge, vormen deze cijfers een indringende oproep tot medemenselijkheid. Want deze cijfers zijn zoveel meer dan kille getallen, het gaat over mensen van vlees en bloed net als jij.

"Verbinding als tegengewicht," een teder initiatief van vzw Wieder, nodigt je daarom uit om niet alleen armoede bespreekbaar te maken, maar roept ook op voor meer verbinding en politieke moed.
Laten we samen, als Bruggelingen, beleidsmakers, middenveldorganisaties en overheden, 24 uur per dag naast onze mede-Bruggelingen in armoede staan. Want liefde en solidariteit kennen geen grenzen.

Deze Valentijnsweek en alle dagen erna vragen we je heel oprecht om jullie hart te openen voor meer verbinding en je stem te laten horen voor een beleid waar elke stem gehoord wordt.

In de week van Valentijn zal je ons dan ook opmerken in het straatbeeld met de actie 'Verbinding als tegengewicht' en mogelijke oplossingen, want echte liefde zorgt voor verandering. We kijken ernaar uit je te ontmoeten in het straatbeeld, maar wacht niet, je kan nu al aan de slag gaan en liefde delen. Ontdek hoe op onze website onder de rubriek: steun ons

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.