Vleugel(W)arm

Gepubliceerd op 1 april 2024 om 21:51

Vleugel(w)arm Wandeling: Een Betoverende Samenkomst van Warmte en Verbondenheid

Paasmaandag was een dag doordrongen van opwinding en vreugde tijdens de recente Vleugel(w)arm wandeling, georganiseerd door vzw Wieder.
Deze innovatieve zoektocht, geïnspireerd door de krachtige symboliek van verbinding, vernieuwing en warmte die de organisatie belichaamt, bracht meer dan 80 deelnemers samen onder een stralende zon. Samen speurden ze naar 264 verstopte eitjes, terwijl ze momenten deelden die hun harten vulden met warmte en blijdschap.Het hoogtepunt van deze bijzondere gelegenheid was ongetwijfeld de hoofdprijs: een exclusief juweel ontworpen door de getalenteerde goudsmid Els Gadeyne.

De zoektocht is een onvergetelijke ervaring te geworden voor de deelnemers.  Want de deelnemers werden uitgenodigd om deel te nemen aan een wandeling door het pittoreske Brugge, waarbij ze niet alleen traditionele paaseitjes vonden, maar ook betrokken werden bij het aanpakken van armoede in de stad.
Tijdens de wandeling werden ze namelijk uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken voor armoedebestrijding, met ideeën die werden vastgelegd op speciale krijtwanden verspreid over de stad. Langs de route leidden QR-codes naar verhalen en getuigenissen van kwetsbare burgers, waardoor deelnemers een nog dieper inzicht kregen in de realiteit van armoede en de uitdagingen waarmee mensen worden geconfronteerd. Door deze verhalen te ontdekken, werd empathie gestimuleerd en werden deelnemers aangemoedigd om samen te werken aan het doorbreken van het taboe rond armoede.

Het hoogtepunt van de dag ging echter verder dan de zoektocht. Het waren de inspirerende krijtboodschappen die het pad versierden en die zullen dienen als leidraad voor toekomstige beleidsinitiatieven van vzw Wieder. Een speciale felicitatie gaat uit naar de winnaar – Charline Roelandt - van het juweel, dat symbool staat voor de diepgaande verbondenheid die werd ervaren op deze bijzondere dag.De organisatie bedankt Els Gadeyne & Tristan Liekens - Bakkerij Petris voor hun onschatbare bijdrage aan het evenement, evenals de vrijwilligers en stagiairs, wier enthousiasme en inzet essentieel waren voor het succes van de dag.

Maar bovenal wordt immense waardering uitgesproken naar alle deelnemers die hebben bijgedragen aan de positieve energie die deze dag zo uniek maakte. Samen zetten ze gezamenlijk stappen in de richting van een inclusieve en warme wereld.

Vleugel(W)arm streeft ernaar niet alleen bewustwording te creëren over armoedeproblematiek, maar ook empowerment en verbinding binnen de stad te stimuleren.
Met een combinatie van speelsheid, educatie en solidariteit wil het project het taboe rond armoede doorbreken en kwetsbare burgers helpen vliegen naar een betere toekomst waarin elke burger oprecht wordt gewaardeerd.

Voor meer informatie over vzw Wieder en hun toekomstige evenementen kunt u terecht op hun website. Samen zijn ze vastberaden om te streven naar positieve verandering en om verbondenheid te koesteren in gemeenschappen overal ter wereld.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.