Hoe kan een lokaal bestuur armoede aanpakken

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 11:15

๐ŸŒŸ Hoe kunnen we armoede op lokaal niveau aanpakken ๐ŸŒŸ

๐Ÿ’กWil jij weten hoe een lokale gemeente armoede effectief kan aanpakken?
๐Ÿ‘‰๐ŸปOntdek het nu in de inspirerende animatievideo van professor Wim Van Lancker, in samenwerking met de Universiteit van Vlaanderen.
๐Ÿ™Œ๐ŸปDeze video biedt een verhelderend inzicht in de concrete stappen die gemeenten in Vlaanderen en België kunnen zetten om armoede te bestrijden.

๐Ÿ”ฌOp zich is het geen rocket science, maar de krachtige toelichting toont duidelijk dat een lokaal bestuur een cruciale rol speelt in het verminderen van armoede.

๐Ÿ’กDoor net die inzichten van wetenschappelijk onderzoek te omarmen, kunnen gemeenten daadkrachtiger optreden en effectievere maatregelen nemen om armoede te bestrijden.

๐ŸšจEn eerlijk is eerlijk het is op vandaag meer dan ooit 5 voor twaalf. Kwetsbare burgers hebben nood en recht op een stevig armoedebeleid op lokaal niveau.

๐Ÿ‘‰๐ŸปBekijk de video en ontdek hoe een lokaal bestuur een positieve impact kan hebben op het leven van mensen in armoede.

#Armoedebestrijding #LokaalBestuur #GelijkeKansen #StevigArmoedebeleid #UniversiteitVanVlaanderen #vzwwieder #bruggedialoogstad #politiekemoed


https://youtu.be/AUmuico0Nh4?si=7PtGhPb4v3DIuhiS


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.