Het leven is één grote dans

Gepubliceerd op 9 januari 2024 om 00:00

"Het leven is één grote dans." En laten we eerlijk zijn, wat is een dans zonder de perfecte muziek?
Dus, laten we de speakers wat luider zetten en samen die positieve vibes voelen terwijl ik jullie meeneem met woorden in plaats van flitsende bewegingen over beweging, geluk, de kracht van kwetsbare stemmen, en waarom iedereen het recht heeft om van deze dans te genieten.

Als fitcoach ben ik ervan overtuigd dat "In de flow van muziek en beweging magie schuilt ." Dat is waar we ons vandaag in willen onderdompelen. Als groepsmens stel ik jammer genoeg vast dat niet iedereen dezelfde dansvloer betreedt.
Hoog tijd voor actie dus, als je het mij vraagt. Laten we snel aan de slag gaan om de dansvloeren te openen voor iedereen. Kleine tips en manieren kunnen ervoor zorgen dat we kwetsbare groepen aanmoedigen om in hun eigen ritme te bewegen en die gelukkige vibes die gepaard gaan met dans en beweging te ervaren.

Wat denk je bijvoorbeeld van deze:

  1. Wandelen in de natuur: Als dansen met de bomen. �� Trek die schoenen aan, zet je favoriete nummer op repeat (of laat de muziek even achterwege) en ga de natuur in. Voor iedereen, ongeacht je fysieke mogelijkheden.
  2. Dansen op je favoriete muziek: Een spontane danssessie in de woonkamer? Gooi die heupen los, en vergeet niet te glimlachen terwijl je beweegt. Dansen is voor iedereen, ongeacht je dansskills.
  3. Zwemmen: Als een onderwaterdansfeestje. Zwem naar je eigen beat, voel de bewegingen zonder je zorgen te maken over de pasjes. Toegankelijk voor alle waterliefhebbers.
  4. Zitgymnastiek: Geen probleem als je veel zit! Doe een beetje zitgymnastiek. Simpele moves om die spieren wakker te schudden zonder van je stoel af te komen. Iedereen kan meedoen, ongeacht mobiliteit.
  5. Mindful bewegen: Serieus, bewegen met aandacht. Probeer het tijdens een rustige wandeling. Geniet van het moment. Voor iedereen die wil vertragen en bewust wil bewegen.
  6. Stretching: Een mini-break voor je lichaam. Rek en strek, voel die spanning wegsmelten. Toegankelijk voor alle flexibiliteitsniveaus.

En nu, de kers op de taart: Bewegen met muziek. Serieus, wetenschappelijk bewezen, muziek heeft een magische invloed op je humeur én beweging. Zet je favoriete deuntjes op en laat je meenemen in de beat.

Want de dansvloer van het leven is voor iedereen.

Iedereen moet de kans krijgen om hiervan mee te genieten. Doe dit het liefst samen met anderen, want dit kunnen delen, is nog zoveel fijner.En laten we niet vergeten: vrije tijd is en blijft een grondrecht, want enkel van brood eten kan niemand van ons overleven.
Kwetsbare burgers hebben net zoals andere burgers ook recht op deze prachtige dans van het leven.
Met kleine dingen kunnen we het verschil maken en gezond bewegen stimuleren, waardoor niet alleen de fysieke maar ook de mentale gezondheid wordt bevorderd.

De dansvloer is pas compleet als iedereen de vreugde van beweging en vrije tijd kan ervaren.

Dus, laten we vooral allemaal samen die dansvloer van het leven betreden, bewegen op onze eigen manier, en de wereld laten zien dat iedereen kan dansen, ongeacht de pasjes.
En dat iedereen oprecht meetelt.

liefs,
Sofie

Biografie:

Fitcoach Sofie is sportcoach en voedingspsycholoog. Sofie houdt regio Brugge gezond en fit. Iedereen die zich goed in zijn/haar vel wil voelen is welkom voor een energieke sportsessie. Er wordt niet gefocust op gewicht, wel op een gezond en fit lichaam en er door middel van beweging terug mentaal tegen kunnen.

Contact Fitcoach Sofie:
info@fitcoachsofie.be 

www.fitcoachsofie.be


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.