24 speerpunten voor structureel armoedebeleid in 2024

Naar aanleiding van de komende verkiezingen in 2024 heeft het Netwerk tegen Armoede krachtige "24 speerpunten voor een structureel armoedebeleid" uitgewerkt.
Samen met 61 lokale verenigingen, waaronder ook Vzw Wieder, hebben mensen in armoede deze eisen en aanbevelingen vormgegeven.
Geput uit jarenlange ervaringskennis en intensieve samenwerking, richten deze speerpunten zich op de dagelijkse uitdagingen waarmee mensen in armoede worden geconfronteerd.

Als lid van het Netwerk tegen Armoede heeft vzw Wieder actief bijgedragen aan de totstandkoming van deze speerpunten en ondersteunt ze deze volmondig. We gaan de dialoog aan met lokale, Vlaamse en federale beleidsmakers om deze speerpunten kracht bij te zetten.

De 24 speerpunten wijzen de weg naar een structureel armoedebeleid en vragen garanties voor het respecteren van de rechten van mensen in armoede.  Het ultieme doel van het Netwerk en haar leden, waaronder vzw Wieder, is het uitbannen van armoede en het verzekeren van een menswaardig bestaan voor iedereen.

๐Ÿ’™๐ŸŒ #Netwerktegenarmoede #teamwest #WiederInActie #Speerpunten2024 #ArmoedeUitroeien #SamenVoorVerandering #jouwstemjouwtoekomst

Speerpunten in de kijker:
De komende weken richten we de schijnwerpers  op de kernpunten van ons memorandum via verschillende kanalen. Dit doen we niet alleen met krachtige visuele presentaties, maar ook met heldere en begrijpelijke informatie.
Ons doel is om onze kennis met jullie te delen en samen te streven naar collectieve inzichten voor een robuuster armoedebeleid.
We nodigen jullie uit om met ons mee te gaan op deze reis, waar we gezamenlijk streven naar positieve verandering en een veerkrachtigere toekomst voor allen.
Samen staan we sterker in de strijd tegen armoede.

Tips vanuit de wetenschap: ๐ŸŒŸ Hoe kunnen we armoede op lokaal niveau aanpakken ๐ŸŒŸ

๐Ÿ’กWil jij weten hoe een lokale gemeente armoede effectief kan aanpakken?
๐Ÿ‘‰๐ŸปOntdek het nu in de inspirerende animatievideo van professor Wim Van Lancker, in samenwerking met de Universiteit van Vlaanderen.
๐Ÿ™Œ๐ŸปDeze video biedt een verhelderend inzicht in de concrete stappen die gemeenten in Vlaanderen en België kunnen zetten om armoede te bestrijden.

๐Ÿ”ฌOp zich is het geen rocket science, maar de krachtige toelichting toont duidelijk dat een lokaal bestuur een cruciale rol speelt in het verminderen van armoede.

๐Ÿ’กDoor net die inzichten van wetenschappelijk onderzoek te omarmen, kunnen gemeenten daadkrachtiger optreden en effectievere maatregelen nemen om armoede te bestrijden.

๐ŸšจEn eerlijk is eerlijk het is op vandaag meer dan ooit 5 voor twaalf. Kwetsbare burgers hebben nood en recht op een stevig armoedebeleid op lokaal niveau.

๐Ÿ‘‰๐ŸปBekijk de video en ontdek hoe een lokaal bestuur een positieve impact kan hebben op het leven van mensen in armoede.

#Armoedebestrijding #LokaalBestuur #GelijkeKansen #StevigArmoedebeleid #UniversiteitVanVlaanderen #vzwwieder #bruggedialoogstad #politiekemoed